Sylvie van der Haar (1970)

On ne voit bien qu’avec le coeur – Alleen met je hart kun je goed zien

— Antoine de Saint-Exupéry

Als dochter uit een horeca-gezin heb ik meegekregen dat er niks mis is met ‘hard werken’. Integendeel zelfs, ik heb al vroeg geleerd dat je hard moet werken als je iets wilt bereiken. Dat is heel lang ook mijn eigen overtuiging geweest. Of het nu in bijbaantjes tijdens mijn studie, of in een ‘echte’ baan was, altijd was ik hard aan het werk.

Later kwam daar een inzicht bij. Iets wat mijn ouders ongetwijfeld ook wisten, of tenminste voelden, maar waar nooit zo expliciet over gesproken werd. Dat was dat als je alleen maar  ‘hard werkt’, je op een gegeven moment opbrandt. Om dat harde werken vol te kunnen houden, is er nog iets meer nodig. En dat ‘meer’ is  wat ik noem ‘werken vanuit je hart’. Als je de dingen die je doet met bezieling, en dus vanuit je hart doet, dan is ‘hard werken’ ineens geen issue meer. Dan geeft het werk je vleugels en levert het je heel veel op. En dát was precies waarom mijn ouders dat jarenlange harde werken zonder problemen volgehouden hebben.

Die les vormt een belangrijke basis voor mijn eigen bedrijf, dat ik in 2008 heb opgericht. Ik heb gekozen voor de naam Instantes, ‘momenten’ in het Spaans. Het is de titel van een gedicht wat ik erg mooi vind. Over ‘de waarde van even stilstaan’, en dat het om het ‘nu’ draait. Het hele gedicht, inclusief vertaling, staat hier.

Met mijn bedrijf wil ik ‘de waarde van even stilstaan’ uitdragen. Dat doe ik door individuele coaching, teambegeleiding/training en het organiseren van workshops. Mijn doel is organisaties, teams en individuen beter te laten functioneren, vanuit eigen kracht en met plezier in het werk.

Neem contact op